Get the Flash Player to see the slideshow.

Foxtrot! (2011 – 2012)

Het honderdste geboortejaar van Annie M.G. Schmidt is in 2011 voor Theatergroep de Verstrooiers een mooie aanleiding om een van haar beste musicals uit te voeren: Foxtrot. Een musical over de dertiger jaren, vol met glitter en glamour, maar ook met werkloosheid, nazisme en oorlogsdreiging.

Annie M.G. Schmidt schreef de teksten voor de musical, Harry Bannink de muziek. Een gouden duo, getuige hun reeks van musicals rond de jaren zeventig.

In haar voorwoord voor Foxtrot schreef Annie Schmidt: ‘De boeken die ik las over de jaren dertig gaven geen fleurig beeld, dus ik besloot in mijn eigen geheugen te graven, per slot van rekening was ik jong in die tijd. Wat kwam er boven: dansen, foxtrot, uitgaan, nieuwe hoed, avondjurk en ontzettend veel liefde. Het woord seks bestond nog niet. Hoe we het dan noemden? We noemden het niet.’

De schrijfster schuwde niet allerlei thema’s in haar musicals te verwerken waarop een taboe rustte, zoals homoseksualiteit en abortus. In deze musical spelen deze thema’s een grote rol. Het is een mooie uitdaging voor Theatergroep De Verstrooiers om in spel en zang de sfeer van de roerige dertiger jaren neer te zetten zoals Annie dat bedoeld heeft!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
dsc_7969-640x425 dsc_8169-640x425 dsc2851_0 my-fair-lady les-miserables-44 les-miserables-de-verstrooiers-0056 dsc2871_0 dsc_0016 dsc_0014 les-miserables-40