Get the Flash Player to see the slideshow.

recensie “Je kunt het toch niet meenemen”2010

Theatergroep boeit met blijspel/musical

Het kleine toneel van de knusse theaterzaal Concordia stond zaterdagavond regelmatig propvol. Met liefst 24 toneelspelers werd de voorstelling “Je kunt het toch niet meenemen” voor het voetlicht gebracht. Theatergroep “De Verstrooiers” heeft dit blijspel uit 1936 in een nieuw jasje gegoten door het te combineren met liedjes. Het resultaat is een boeiende toneelvoorstelling annex musical, die geen moment verveelt. Op het toneel valt namelijk veel te beleven. Het is continu een komen en gaan van spelers. In het begin is het door de vele personages onduidelijk welke verhaallijnen zich gaan ontspinnen. Als dat gaandeweg het stuk duidelijk wordt, krijgt het verhaal vaart. De liedjes zorgen voor een moment van rust. De toeschouwer kan dan het ingewikkelde verhaal even laten bezinken en genieten van zang en dans. Musicus Hans Barkel schreef de vlotte muziek en regisseur Karel Kunne was ovendien verantwoordelijk voor de regie en verdient daarvoor een compliment.

Op het toneel gebeurt zoals gezegd heel veel, met een grote groep mensen, maar zonder dat er verwarring is. Het is zeker geen gemakkelijke opgave om met dit grote gezelschap een ingewikkelde voorstelling op een klein podium neer te zetten, compleet met zang en dans. De credits voor de dans zijn voor Olaf Otten. hij tekende voor de animerende choreografie, maar hij speelde ook mee, namelijk als de fanatieke Russische dansleraar Koljenkov. Dat een dergelijk ingewikkelde voorstelling door “De Verstrooiers” met succes is gebracht, heeft natuurlijk vooral te maken met het talent van de toneelspelers. Deze groep herbergt nogal wat goede toneelspelers. Zo speelt Maureen Bekhuis als jeugdige en verliefde Alice een prachtige rol en vooral na de pauze zingt ze goed. Ook haar tegenspeler Erwin Iping overtuigt als zanger en toneelspeler. Ook Marinella Baks, Gertjan Hoving, Arjen Dijkman en Janny Blauw zetten mooie typetjes neer. Niet elke amateur toneelspeler kan even zuiver zingen en in de maat dansen, maar het uivoeren van een eenvoudige toneelvoorstelling is wel iets anders dan het op de planken brengen van een ingewikkelde musical.

Gerard Jager

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
my-fair-lady-4 les-miserables-40 dsc_4282 dsc_8162-640x425 my-fair-lady-2 dsc_0105 dsc2939_0 dsc2826_0 dsc_8011-425x640 dsc_0011