Get the Flash Player to see the slideshow.

recensie Musical in the Mix 2009

Goed verzorgd muzikaal drieluik

Oldenzaal: Met de titel “Musical in de Mix” was de verwachting gewekt dat de inhoud van de drie onderhanden musicals door elkaar zou zijn gemixt tot een nieuwe eenheid. Dan zou het iets moeten worden van Jordaans straatmeisje krijgt taallles, in een sociale omgeving van matrozen en revolutionairen.
Dat was het niet. De Verstrooiers brachten de drie musicals, My Fair Lady, De Jantjes en LEs Miserables in mini-versies, eigenlijk was het daarom ” Musical Maal Drie”. Regisseur Karel Kunne schreef dat de opzet was geweest om het dit jaar rustig aan te doen, om onmiddellijk toe te geven dat het niet was gelukt. Per saldo had men zich het werk van drie musicals op de hals gehaald. Door middel van kleding en decorstukken kregen de drie musicals een eigen setting. He tdecor was mooi gedaan en erg praktisch, met de flexibile, kleine decorstukken die de spelers met zich mee het podium op en af konden rijden. Ook aan de accessoires was de nodige aandacht besteed, zo stonden er twee ouderwetse grammofoonspelers in de werkkamer van Higgings in het sjieke herenhuis van My Frai Lady. Tijdens My Fair Lady zong men met begeleiding van een tape, waarbij de zangers zich moesten aanpassen aan het tempo van deze opneme. Tijdens As `t effe kan” van papa Doolittle (Anne van Dijk) en zijn kompanen liep dit even scheef, maar juist omdat het een dronkenmanslied was, kreeg het zo een gheel eigen charme. Toch was te merken dat de zangers een stuk makkelijker acteerden met een live-band. Men speelde en zong vrijer tijdens De Jantjes, wellicht ook omdat men deze productie onlangs (2006) nog onder handen heeft gehad. Afgezien daarvan was ook de geluidskwaliteit van de live-band een stuk beter dan van de krakende, oude tape, die ervoor zorgde dat het algehele geluidsniveau aan de sterke kant was.
Marcel Kiers, die in My Fair Lady al een mooie solo had gezongen, blonk in De Jantjes opnieuw uit. Hij zong samen met mede-Jantjes Erwin Iping en Wouter Bruil mooi meerstemmig. Ook de vrouwelijke tegenspelers, met name Ine Kamphuis en Maureen Bekhuis, waren goed op dreef en combineerden goede zang met natuurlijk acteertalent.

Door: Ellen Kruithof

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
my-fair-lady-5 dsc2930_0 dsc2850_0 dsc2836_0 les-miserables-51 dsc_0071 dsc_0027 dsc_0113 de-jantjes-5 dsc2893_0