Get the Flash Player to see the slideshow.

recensie Musical in the Mix 2009 (Haaksbergen)

TEHA THEATER DE KAPPEN – De titel “Musical in the Mix” doet vermoeden dat De Verstrooiers een willekeurige mix van musicalscènes en -muziek brengen, maar niets blijkt minder waar. In een uitverkochte zaal van TEHA Theater De Kappen brengt de Enschedese theatergroep drie verkorte musicals, die heel goed te volgen zijn voor wie de tijd heeft genomen om het uitgebreide programmaboekje te lezen.
In My Fair Lady valt Annemarie Hilbink als Eliza Doolitlle positief op. Hoewel zij wellicht niet de beste zangeres van het gezelschap is, past haar ietwat schelle stem precies bij het karakter dat ze overtuigend neerzet: de op straat werkende bloemenverkoopster die droomt van een eigen winkel. Veel indruk met hun zang maken ook Erwin Iping en Marcel Kiers, die we in de beide volgende ‘minimusicals’ nog terugzien. Klein minpuntje aan My Fair Lady is het gebruik van een orkestband. De spelers hebben zichtbaar moeite zich te houden aan het tempo van de muziek, iets waar bij de volgende beide musicals geen sprake van is.
In De Jantjes speelt het combo, bestaan uit piano, accordeon, saxofoon en slagwerk, de sfeervolle Jordaanse muziek, die het publiek al gauw op de maat laat meeklappen. Naast gezellige meezingers als ‘Word nooit verliefd’ is er ook plaats voor gevoelige nummers en met name de ode aan de Westertoren, meerstemmig gezongen door de drie Jantjes, bezorgt kippenvel.
Met Les Misérables toveren De Verstrooiers de uitgelaten Jordaanse sfeer om tot grillig en somber, zoals het in het Frankrijk van de negentiende eeuw. Wederom wordt er goed geacteerd en gezongen, begeleid door een gepaste combinatie van piano, slagwerk en orkestband. Opvallend is de jonge acteur Bobby Boomkamp, die als de straatjongen Gavroche een belangrijke bijrol vervult en dit zeer overtuigend doet. Naast de spelers, verdienen ook de verantwoordelijken voor decors en kostuums een groot compliment. Een musical is niet compleet zonder mooie aankleding, en dat hebben De Verstrooiers heel goed begrepen. De decorstukken zijn gemakkelijk verrijdbaar, zodat de acteurs deze zelf kunnen verwisselen bij het op- en afgaan en dit nauwelijks tijd kost.
Theatergroep De Verstrooiers heeft al ruim dertig jaar ervaring met het vermaken van mensen, en dat blijkt deze avond wel. Met goede acteer- en zangkunsten en een mooie entourage doet de theatergroep haar naam eer aan. Bovendien krijgt het publiek drie musicals voor de prijs van één!

Janneke Pelle

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
dsc_0107 les-miserables-de-verstrooiers-0028 les-miserables-de-verstrooiers-0020 les-miserables-5 les-miserables-44 dsc2857_0 dsc2928_0 dsc_0018 les-miserables-de-verstrooiers-0051 dsc2853_0