Get the Flash Player to see the slideshow.

De Verstrooiers

Theatergroep De Verstrooiers is al sinds het midden van de jaren ’70 een vertrouwde naam in de theaterwereld in Twente. Het repertoire van De Verstrooiers is veelzijdig en verrassend: Musicals, blijspelen, thrillers, eenakters en modern toneel. Altijd anders, en toch altijd precies passend bij De Verstrooiers.

Totaaltheater
Inmiddels is iedere nieuwe voorstelling heel goed te herkennen als Verstrooiers-productie. Bij De Verstrooiers is geen enkel element van een theaterproductie los te zien: Het acteerwerk is altijd van hoog niveau, en dat geldt ook voor de zang, de muzikale begeleiding en aandacht voor detail. Decor, theatertechniek, kleding en kap en grime horen daar heel nadrukkelijk bij: Daardoor staat Theatergroep De Verstrooiers altijd garant voor een avond totaaltheater van hoog niveau.

Regie
Regisseur Bart Peeters Weem is sinds 2016 regisseur van Theatergroep De Verstrooiers. Hij regisseert de productie “Ja zuster, nee zuster” met veel energie. Na een aantal jaar zelf op het podium gewerkt te hebben aan materiaal, workshops te hebben gegeven en andere spelers en vrienden op dit gebied te hebben geholpen is Bart sinds 2011 theaterdocent en regisseur.

Sfeer
Theatergroep De Verstrooiers is een (h)echte groep. Tijdens repetities wordt samen hard gewerkt aan het creatieve proces dat leidt tot de mooie resultaten op het podium. Gezelligheid en vriendschap spelen ook een belangrijke rol in dat proces: dat is wat De Verstrooiers maakt tot een hechte theatergroep.

Podia
De Verstrooiers spelen in mooie theaters in heel Twente. Met veel plezier én succes maakt de groep zijn opwachting ieder seizoen weer in regionale theaters waaronder: Theater de Kappen in Haaksbergen, Stadstheater de Bond te Oldenzaal, en in Enschede het Wilmink Theater en Concordia.
Vanaf eind 2014 is de “oude” Stadsschouwburg in Enschede opnieuw in gebruik genomen als “De Kleine Willem” en Theatergroep De Verstrooiers heeft er als eerste amateurgezelschap meteen voor gekozen om in deze mooie zaal te spelen.

Hoogtepunten
Theatergroep De Verstrooiers heeft veel verschillende producties op de planken gebracht. Daarbij laten De Verstrooiers zich niet beperken door te kiezen voor een bepaald genre. Grote successen had de groep met de unieke bewerkingen van Shakespeare-producties zoals “Het Spel der Vergissingen, “Midzomernachtsdroom” en “Een Wintervertelling”. Maar het publiek herinnert zich ook “Anatevka”, “My Fair Lady”, “Into the Woods”, Hello Dolly en vooral “De Jantjes”. De recentere producties waarmee De Verstrooiers volle zalen trokken waren “Foxtrot”, “De Pathmosprinses” en “De Kleine Parade”.

dsc_4408

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
dsc_0107 les-miserables-14 dsc_0031 de-jantjes-2 dsc_8080-640x425 les-miserables-de-verstrooiers-0017 dsc2934_0 uit_avi dsc2834_0 les-miserables-de-verstrooiers-0013