Get the Flash Player to see the slideshow.

Anatevka (2008)

 

Inmiddels zijn alle voorstellingen van Anatevka voorbij!

Na de 3 uitverkochte voorstellingen in Oldenzaal hebben de Verstrooiers in 2008 nog 2 voorstellingen in het theater “de Kappen” in Haaksbergen (op 14 en15 juni) gespeeld. Daarna viel het doek voor Anatevka, doordat de rechten inmiddels landelijk aan een andere producent toegewezen zijn. Hieronder vindt u nog de informatie over deze prachtige musical.

Hier volgt snel meer informatie over de voorstellingen “Musical in the Mix”  die de Verstrooiers in 2009 brengen!

Samen met de West Side Story was Anatevka een doorbraak in de musicalcultuur: voor het eerst werd aangedurfd om verhaal, muziek en dans op te bouwen rond een serieus thema. Anatevka werd een ongekend succes. Nog altijd wordt de musical overal ter wereld opgevoerd.
Het verhaal speelt zich af dorpje Anatevka in het Tsaristische Rusland. De arme melkboer Tevje probeert, onder het harde bewind van de tsaar, z’n hoofd boven water te houden en klampt zich vast aan z’n geloof in God en alle tradities waarmee hij is opgegroeid. Zijn drie oudste dochters kiezen voor de liefde en niet voor de man die, volgens de traditie, door de koppelaarster wordt uitgezocht.

Deze dochters staan symbool voor de veranderende wereld waardoor Tevje voortdurend de strijd met zichzelf aangaat om deze vernieuwingen te accepteren.
Intussen wordt het nieuws verspreid dat de joodse gemeenschap door de Russen uit hun omgeving zal worden verdreven. Dit thema is nog altijd actueel: nog steeds worden in de hele wereld volkeren vervolgd en onderdrukt. De speelman op het dak symboliseert de ziel van de mensen uit Anatevka. Zelfs als de bewoners worden verdreven volgt hij hen met z’n melodieën alsof hij wil zeggen: “Het gaat er niet om waar je bent, maar wie je bent en wat je in je hart meedraagt…”. De Verstrooiers brengen Anatevka in de originele Nederlandse versie.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
les-miserables-37 dsc2908_0 les-miserables-25 les-miserables-39 les-miserables-de-verstrooiers-0013 les-miserables-28 dsc_0093 les-miserables-de-verstrooiers-0027 de-jantjes dsc_0026