Get the Flash Player to see the slideshow.

De Kleine Parade (2015)

(MUSICAL)De Kleine Parade

Wim Sonneveld – tekst, Friso Wiegersma en Ruud Bos – muziek

In seizoen 2014/ 2015 presenteerden wij met veel trots de musical “De Kleine Parade”. Met liedjes als “Loflied op Dora” en “Ken je lache Lieve Heer” is deze musical van de hand van Wim Sonneveld met muziek van Friso Wiegersma een echte klassieker! Het stuk speelt zich af in de jaren ’30 en vertelt het verhaal van het adellijke milieu in die tijd, dat zich op een neerbuigende wijze onderhoudt met het volk uit de lagere klasse.

De Kleine Parade beschrijft op humoristische wijze de arrogantie en de bekrompenheid van de hogere kringen en de daarmee gepaard gaande klassenstrijd. De energieke volksscènes en -liedjes zorgen voor een uitvergroting van het contrast tussen de rangen en standen in die tijd. Het artistieke milieu speelt een relativerende rol, die de grenzen tussen beide klassen doet vervagen.

Regisseur Karel Kunne maakte speciaal voor Theatergroep de Verstrooiers een unieke bewerking, met de nadruk op geloofwaardig spel en indrukwekkende zangpartijen. Samen met de professionele muzikale ondersteuning van het combo onder leiding van Hans Barkel stond dit weer garant voor een prachtige avond totaaltheater!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
dsc_8002-425x640 headslice7 headslice12 dsc2867_0 dsc2834_0 dsc_8080-640x425 dsc2871_0 my-fair-lady-11 les-miserables-4 dsc2893_0