Get the Flash Player to see the slideshow.

De Pathmosprinses (2013)

De Pathmosprinses

In het seizoen 2013 – 2014 brengt Theatergroep de Verstrooiers de Enschedese volksmusical “De Pathmosprinses”.

Het verhaal van De Pathmosprinses gaat over een meisje dat in een grauwe industriestad op zoek is naar liefde en romantiek. Het is een muzikale ode aan het Twentse textielverleden, een terugblik op een harde tijd waarover vreemd genoeg met weemoed wordt gesproken. De teksten zijn van de hand van Willem Wilmink, die het dagelijks leven in de textielstad met milde humor beschrijft. De liedjes schreef hij samen met Frank Deiman.

Deze productie is door regisseur Karel Kunne bewerkt voor Theatergroep de Verstrooiers. De liedjes zijn door muzikaal leider Frans Dresens omgezet naar arrangementen met de typische Verstrooiers-sound.

Al in 2000 was Theatergroep de Verstrooiers betrokken bij de voorbereidingen voor de eerste versie van De Pathmosprinses, die uiteindelijk door Toonarbeidersbond Twente is opgevoerd met ondersteuning van het Valerius Ensemble. Die banden hebben er nu toe geleid dat De Pathmosprinses als echte Verstrooiers-musical gebracht kon worden!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Over de site

Theatergroep De Verstrooiers uit Enschede houdt u op de hoogte via deze website. U vindt hier impressies van onze voorstellingen in woord en beeld en natuurlijk altijd het laatste nieuws.
Wij wensen u veel plezier bij uw kennismaking met Theatergroep De Verstrooiers!

Een selectie van foto’s
dsc_3987 dsc2866_0 dsc_0107 dsc2908_0 dsc_0017 les-miserables-51 dsc_0025 header2-kleine-parade my-fair-lady-11 dsc2889_0